2 octubre 2017

FESTA MAJOR DE SARRIÀ – COMMEMORACIÓ DEL CENTENARI DE LA PRIMERA ACTUACIÓ DE L’ORFEÓ SARRIANENC


Dissabte 7 d’octubre, a les 19,15h, a la plaça del Consell de la Vila

Cent anys al servei de les persones, de l’art i de Catalunya


La creació l’any 1914 de la Mancomunitat de Catalunya, primera institució d’autogovern des del 1714, va suposar el reconeixement de la senyera com a bandera de Catalunya i l’inici del seu ús com a símbol del país..

La senyera va arribar a Sarrià el 7 d’octubre de 1917, quan va ser hissada per primer cop a l’ajuntament de la vila. Els cants de l’Orfeó Sarrianenc va acompanyar-la. Va ser la seva primera actuació pública, el seu naixement.


L’acte constarà d’un breu parlament explicant aquests fets de fa 100 anys. Lectura de l’anunci del 1917. Hi assistiran els cantaires de l’Orfeó Sarrianenc i alguns membres de l’Esbart Sarrià vestits d’època, així com les pubilles. Un cop fets els parlaments es farà la hissada de bandera mentre l’Orfeó Sarrianenc canta el Cant a la Senyera d’Àngel Obiols i altres cançons catalanes. Després l’Ajuntament farà ofrena dels rams a les pubilles i ens desplaçarem a l’església per a celebrar la Missa solemne del Roser seguida de l’habitual ofrena floral.