El concurs JovEmprèn


Jovempren capçalera

Els participants dels centres educatius es podran presentar al concurs en equips de màxim quatre persones.

El programa Jovemprèn fomenta els valors de l’emprenedoria i de la creació d’ start-ups en un context de nous models d’ economia col•laborativa. Mitjançant el concurs d’emprenedors i un seguit de recursos pels emprenedors, el programa es dirigeix als joves dels centres educatius de Sarrià i les associacions juvenils i els anima a crear en equip una idea d’empresa o iniciativa social.

A més a més, la nostra entitat aporta els recursos necessaris per a que la desenvolupin tal i com es fa al món real de l’emprenedoria: espais per treballar i reunir-se, xerrades, tallers i connexió wifi.

L’edició d’enguany del programa JovEmprèn fa una aposta clara pel foment de l’emprenedoria social, proposant activitats i conferències específiques d’aquest àmbit. Per tal de dur a terme aquest seguit d’activitats, comptarem amb la col•laboració d’experts de renom internacional, com Roser Batlle.

El programa JoveEmprèn s’iniciarà el dilluns 26 de setembre en horari lectiu, acompanyats del professorat responsable dels alumnes per part de cada centre, de 10h del matí fins les 13h, al Teatre de Sarrià, a la seu de l’associació, situada al carrer Pare Miquel de Sarrià, 8, de Barcelona. En aquesta presentació del Programa, s’efectuarà una conferència inspiradora i una activitat complementària que ajudarà els alumnes a decidir quin tipus d’iniciativa vol presentar a concurs. Tot això, integrat en un únic acte presencial per tal de motivar i facilitar l’assistència.

A finals d’octubre, ja amb els projectes més encarrilats, es realitzen els Tallers d’Acceleradors de Partícules, tallers pràctics de maduració de projectes. En el cas dels projectes empresarials, els participants aprendran a fer un Pla Estratègic d’Empresa basat en el model Canvas, proposta que s’ha anat perfeccionant a partir de les tres edicions del programa.

Per a la realització d’aquesta activitat formativa complementària, comptarem amb la col•laboració d’emprenedors professionals que compartiran la seva experiència i assessoraran els concursants. Aquestes sessions formatives tindrà lloc als diferents espais del nostre Centre (sala polivalent, sales de reunions, pati exterior, etc), també en horari lectiu i de 9h a 13h.

La Gala Jovemprèn 2016

La Gala d’entrega de premis tindrà lloc el dilluns 20 de desembre de 2016 al Teatre de Sarrià. S’exposaran els projectes nominats de cada categoria, fent una defensa breu en públic, i es projectaran els clips de vídeo preparats pels equips participants.

Es premiaran els millors projectes empresarials i els millors projectes socials de les tres categories (ESO, Batx i CF), amb premis per valor de 700 € cadascun.

A la Gala hi assistirà la Comissió Avaluadora i representants de les entitats i institucions del Districte de Sarrià, així com tots els concursants i els seus convidats i ciutadania interessada.

L’acte comptarà també amb la realització de petites actuacions de caràcter musical que ajudin a amenitzar el lliurament dels premis i siguin un motiu de celebració i festa entre els participants.

En acabar, s’oferirà un pica-pica als assistents.