Esbart Sarrià

 
esbart


Curs 2016-2017

  • Director: Manel Carpi
  • Dia d’assaig: dilluns, de 21,30h a 23h

Podeu contactar amb l’Esbart Sarrià a través de la secretaria del Centre de Sarrià:L’Esbart Sarrià – Ballet Folklòric Sarrià

Va ser fundat l’any 1954 per Manuel Cubeles, però no va realitzar la seva primera actuació pública fins a la festa de Sant Josep de 1955. Quan el mestre Cubeles deixà l’Esbart després de 8 anys, el 1962 se’n van fer càrrec un dels seus millors deixebles, en Jordi Torres secundat per la seva muller Carme Montoliu.

 
L’any 1976 l’Esbart canvià el seu nom pel de Ballet Folklòric Sarrià – Esbart Sarrià en incorporar en el seu repertori danses de Mallorca, València i d’altres països com Grècia, Mèxic, Filipines, Israel i Perú.

Posteriorment l’any 2007 es va fer càrrec de l’esbart en Lluís Fabregat fins a l’octubre del 2015, any que es va celebrar el 60è aniversari. Actualment dirigit per Manel Carpi i Rosell, està format per un cos de dansa de més de 20 ballarins i un grup de tècnics i col·laboradors.

Celebració dels 60 anys. Lluís Fabregat deixa pas a Manel Carpi per a que l'Esbart segueixi complint anys.

Celebració dels 60 anys. Lluís Fabregat deixa pas a Manel Carpi per a que l’Esbart segueixi complint anys.

 
L’Esbart ha actuat en gran nombre de poblacions catalanes, així com a Andorra, i també a Córdoba, Sevilla, Madrid, San Sebastià (Espanya), La Vall d’Aosta (Itàlia) i Nantes, Rezé, Fontenay le Compte, Bolou-Batteraux i St. Nazaire (França), entre d’altres.

 
Danses de Catalunya

El Ballet Folklòric Sarrià-Esbart Sarrià- presenta un ampli programa de dansa popular per ballar en escenaris o espais oberts. Al llarg de la seva història ha anat recollint i elaborant un ric llegat de músiques, coreografies i vestuari que constitueixen el patrimoni artístic que ofereix en les seves actuacions. En alguns casos són muntatges de gran durada que constitueixen un espectacle únic i exclusiu del grup. És el cas de:

– La Patum de Berga (Retaule berguedà), estrenat amb motiu del 5è aniversari de l’Esbart
El Penedès
Carnaval Vuitcentista
– Suite Romàntica
– Danses del Llibre Vermell de Montserrat
Les Danses de Vilanova
Festa Aranesa
Pirineu (Andorra), estrenat el 18 de març de 2000 en el 45è aniversari

Recital de dansa Festa Major de Sarrià 2016